Blackberry će se u 2016. fokusirati na Android

bb priv venice

BlackBerry je ove godine opet punio retke u medijima, ali ovaj put ne lošim vijestima o svojem poslovanju nego lijepom iznenađenju, odnosno, zahvaljujući lansiranju debitantskog Android uređaja BlackBerry Priv. Ono što se nije znalo sve do sad je da bi kanadska kompanija ove godine mogla predstaviti i dva nova proizvoda koja će pokretati upravo Android.

blackberry priv

Predsjednik uprave BlackBerryja, John Chen, najavio je da će se Priv pojaviti u trideset i jednoj zemlji u naredna tri mjeseca. Najnoviji tromjesečni rezultati pokazuju 700.000 prodanih primjeraka, a Priv bi trebao nadoknaditi i određeni dio gubitaka koje je ova kompanija nakupila u posljednjih nekoliko godina. Jednako tako, na CES sajmu, Chen je napomenuo kako su planovi BlackBerryja za ovu godinu predstavljanje jednog ili dva nova uređaja, a oba modela pokretao bi upravo Android. Chen nije dao dodatne informacije o samim telefonima niti o tome kada možemo očekivati njihovo predstavljanje, no razni stručnjaci tvrde kako bi BlackBerry mogao koristiti Android u punom smislu te riječi – uz Google Service i GSM certifikat.

Blackberry i dalje ne odustaje od BB10 OS-a

Što se njihovog prvog Androida tiče, izvršni direktor BB-a rekao je da je “oprezno optimističan” i kako do sada mogu biti zadovoljni prodajom. Izjavio je i kako kompanija nema namjeru odustati od vlastitog BB10 operativnog sustava jer isti odlikuje visoka razina sigurnosti i produktivnosti, a vlasnici Passport, Classic i sličnih uređaja ove će godine dobiti i znatan broj poboljšanja vezano uz i privatnost i sigurnost. U kompaniji se nadaju kako će s modelom Priv i budućim Androidima poboljšati popularnost branda, no iako je BlackBerry malo zakasnio, svaki potez koji  vodi u smjeru Androida vjerujemo da će poboljšati trenutno financijsko stanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *